Una preciosa ruta que s’endinsa a la serra de Tramuntana passant de parets rocoses a platges paradisíaques en el trajecte des de Valdemossa fins a Sa Calobra.

Des de Valdemossa ens dirigim cap a Deià on val la pena una parada al mirador de Sa Foradada.
Continuem el nostre recorregut cap a Sóller, serpentejant per aquestes carreteres passant per unes vistes a l’esquerra del mar i travessant la tramuntana, una bonica sensació d’introduir-nos a la muntanya estant a l’illa.

Des del Mirador de Ses Barques, un lloc de trobada típic dels motards de l’illa i on podeu aprofitar un magnífic restaurant per prendre un descans, es poden contemplar les vistes de Sóller i el port.

Aquesta és una de les carreteres ideals per a motards gràcies a la diversió dels seus revolts.

Després d´aquesta parada seguim per la MA-10 que us portarà fins als embassaments de Cúber i Gorg Blau. Des dels embassaments es poden fer moltes rutes de senderisme i muntanya o bé fer una passejada al voltant d’aquests arribant fins a la presa, veient el refugi de Cúber i la natura que els envolta.

Poc després dels embassaments girem a l’esquerra i prenem la MA-2141, la carretera de Sa Calobra, la serp en castellà, una via estreta excavada a la pedra que transcorre paral·lela al Torrent de Pareis, molt divertida amb corbes molt tancades, amb diverses enllaçades a s.

Al llarg d’ella podeu passar pel famós Nus de Sa Corbata, un dels pocs revolts de més de 300º que queden a Espanya. Al seu moment va suposar una fita de l’enginyeria de carreteres al nostre país.

En resum: la tramuntana, la calobra, miradors meravellosos i cales idíl·liques. Grans tresors que fan de Mallorca una illa ideal per rodar amb moto. Feliç ruta.